De meeste steden hebben als regel dat er pas een straatnaam naar iemand genoemd wordt als die persoon meer dan tien jaar geleden overleden is. Maar het kan ook sneller.
Op 4 januari 2011 overleed voetballer Coen Moulijn. Een dag na het overlijden van de oud-Feyenoorder werd er in Rotterdam al over gesproken dat er een straat of plein naar hem zou moeten worden vernoemd. "Hij is een legende die voor altijd is verbonden aan de Maasstad", aldus burgemeester Aboutaleb, "Hij staat symbool voor de Rotterdamse mentaliteit: geen woorden, maar daden."
RTV Rijnmond zette meteen een poll online waar bezoekers konden stemmen welke bestaande straat ze naar Moulijn zouden willen noemen. Een paar opties: de Coolsingel zou voortaan Coensingel kunnen heten, of de Lijnbaan zou hernoemd kunnen worden naar Coenmoulijnbaan. Iemand stelde ook voor om de Maastunnel om te dopen tot Coentunnel - die hebben ze in Amsterdam immers ook eentje. De gemeente Rotterdam liet echter weten het liefst een nieuwe straat naar de Feyenoord-legende te vernoemen, omdat het veranderen van een bestaande straatnaam teveel administratieve rompslomp zou geven.
Kort daarna maakte de gemeente Rotterdam bekend dat er toch een bestaande weg hernoemd gaat worden. De weg die naast stadion De Kuip ligt gaat binnenkort de Coen Moulijnweg gaat heten. Nu heet die weg nog de Marathonweg. De supportersvereniging van Feyenoord is zeer blij met de aanstaande naamsverandering. "Wij zijn zeer vereerd dat wij straks zijn gevestigd aan de weg met de naam van de grootste voetballer die Feyenoord heeft gekend. Tevens is het van oudsher de weg waarover duizenden supporters de weg naar het stadion vinden. Kan dus niet mooier", aldus de voorzitter van de supportersvereniging.
Het komt wel vaker voor dat een sportman kort na het overlijden wordt geëerd met een straatnaam in de stad waar hij zijn grootste prestaties heeft geleverd. De Duitse stad Hannover doopte in dezelfde week een straat in de buurt van het voetbalstadion om tot de Robert-Enke-Straat. Robert Enke was vanaf 2004 keeper bij Hannover 96 en kwam acht keer uit voor het Duitse nationale team. Hij pleegde een jaar geleden op 32-jarige leeftijd zelfmoord. De stad Hannover had in november op de eerste sterfdag van Enke al aangekondigd een straat naar hem te noemen en heeft nu dus de daad bij het woord gevoegd. Een deel van de weg naar de AWD-Arena is nu vernoemd naar de voormalige doelman. De burgemeester van Hannover bevestigde dat het heel uitzonderlijk is dat iemand zo kort na zijn dood al een eigen straat krijgt. "Maar hij was dan ook een bijzonder mens, die ons allen beroerd heeft."
Reacties