woensdag 15 april 2009

Straatnamen met een afbreekrisico

Bij lange straatnamen loop je natuurlijk een afbreekrisico: hoe langer de naam, hoe groter de kans dat deze niet op één regel op het straatnaambord past. Dan moet je af gaan breken. En waar afgebroken wordt, gaat wel eens wat fout.

Nieuwe Mollenhutseweg in NijmegenNeem nou dit bord van de Nieuwe Mollenhutseweg in Nijmegen. De wijze waarop de naam hier is afgebroken verdient toch geen schoonheidsprijs. De twee pijltjes moeten natuurlijk aangeven dat de straat beide kanten op loopt, en niet alleen de richting waarin het bord zelf wijst. Maar juist door die pijltjes past Mollenhutseweg niet op één regel, terwijl dat toch echt netter was geweest.

Er zou een commissie moeten zijn die de schrijfwijze van straatnamen op straatnaamborden controleert. Dan was het bij de Leeuwenriklaan in Den Haag vast ook goed gegaan.

Foto: Rob Essers

vrijdag 10 april 2009

Een leeuwerik met een tussen-n

In de Haagse Vogelwijk is ophef ontstaan over een nieuw straatnaambord. Volgens de bewoners hebben ambtenaren van de gemeente een lachwekkende en stupide taalfout gemaakt.

Op het bord staat 'Leeuwenriklaan', met een tussen-n die er niet hoort. Bewoners denken dat ambtenaren in de war zijn geraakt door de nieuwe spelling waarin woorden als paddenstoel en pannenkoek zijn ingevoerd.

De Vogelwijkers hebben de gemeente tot de zomer de tijd gegeven om het bord te vervangen. Staat het er dan nog, dan dienen ze een officiële klacht in, omdat het 'erg zeer doet aan de ogen'.

Bron: RTV West
Foto: Troistoques
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...